Frederikshavn boligforening

Digitalisering har skabt vejen til overblik og eksakte vedligeholdelsesplaner

Direktør i dansk boligforening

Investeringen bliver betalt tilbage over en kort periode

I 2015/16 opmålte og digitaliserede eseebase vores afdelinger med henblik på elektronisk syn. Vi fik digitaliseret både bygninger og udearealer, da vi havde en langsigtet plan for en digital bygningsdrift på sigt.

Med eseePLAN og eseebasePORTALEN kan vi nu se en løsning, hvor vi kan samle vores bygningsdrift, PPV planer, renoveringer og nybyggerier i samme portal. Vi kan se fordelen i, at når bygningsmodellerne bliver opdateret ved diverse ombygninger og renoveringer i afdelingerne, bliver dette direkte overført til vores eseePLAN.

Ved nybyggerier vil den nye afdeling blive oprettet i eseePLAN, hvor rådgivere og entreprenører afleverer deres data til vores platform, og systemerne snakker sammen, så vi fra start af har overblikket med hensyn til vedligeholdelse af den nye afdeling.

Med den kommende eksterne granskning vil vi også mene, at eseePLAN er fremtidssikret. Der vil være det ønskede overblik på de bygningsdele, som skal granskes i hver afdeling med hensyn til materialer, levetider og priser. Kommunikationen med Landsbyggefondens DCAB er også sikret i eseePLAN, så udveksling af data til DCAB kan foregå digitalt med altid opdaterede bygningsmodeller.

eseebasePORTALEN er en meget brugervenlig platform, hvor alle afdelinger kan tilgås på en nem og overskuelig måde, og der er hurtig adgang til den enkelte bygning og dens data og tegninger.

Vi har valgt en løsning, der hedder NTI FM med hensyn til opgavestyring i vores drift og eseePLAN til bygningsvedligehold. En kombination, hvor det bedste fra begge systemer bliver et perfekt match for Boligforeningen.

”Med eseePLAN og eseebasePORTALEN kan vi nu se en løsning, hvor vi kan
samle vores bygningsdrift, PPV planer, renoveringer og nybyggerier i samme
portal! ”

Jesper Nymark
Driftschef, Frederikshavn Boligforening 

Opgavestyringen udføres i NTI FM og EG Bolig, hvor lejer og lejlighedsoplysninger kan trækkes, når der skal registreres beboeropgaver til driftspersonalet. Der oprettes rekvisitioner i EG Bolig, som kobles på den enkelte beboeropgave. Driftspersonalet har også adgang til eseePLAN, så bygningsoplysninger kan tilgås i marken, hvis dette måtte være nødvendigt for løsning af opgaven.

Vi har fået stor hjælp fra eseebase til implementering af eseePLAN og overførsel af data fra vores nuværende systemer.

Igennem hele forløbet har eseebase været sparringspartner i digitalisering og digital bygningsdrift.

 

Frederikshavn Boligforening administrerer og vedligeholder rækkehuse, etageboliger, gårdhuse, seniorboliger og ungdomsboliger i Nordjylland.

Antal Lejligheder: 3.500 lejemål                                                                            Website: www.frederikshavnboligforening.dk

  

BYGNINGER I DEN DIGITALE TRANSFORMATION

En guide til hvordan et digitalt fundament skaber overblik og langsigtet strategi på et oplyst grundlag. 

 

Faktuelle oplysninger om grunde, bygninger og lejligheder er grundlaget for det daglige arbejde.

 

Uanset om det er boligselskaber, kommunale bygningskontorer eller private ejendomsadministrationer.

Har I digitaliseret jeres ejendomme?